APALACHICOLA NERR

Visitor Experience

Understanding the conditions of life at the edge of water and marsh is the function of the National Estuarine Research Reserves. A visitor center with wood-frame structures are woven into the existing tree canopy, and raised 10’ above grade to avoid flooding and storm surge. The program incorporates interpretive exhibits, educational resources, and scientific exploration within a sensitive environment at the intersection of fresh and salt marshes, oak uplands and the coastal bay. Planning for environmental sustainability at this edge is critical; for the present, for permanence, and for the instruction it offers to the future; the project has been awarded LEED Silver certification.

PROJECT DATA
Size: 24,937 SF
Cost: $7,758,700
Completed December 2010
Eskew+Dumez+Ripple, Architect
John Anderson, Project Architect